Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

måndag 5 maj 2014

Manifestation för Tolerans och Medmänsklighet 17 maj

Under vintern 2013 och våren 2014 har det varit yttringar och aktioner från rasistiska och främlingsfientliga grupper runt om i landet. Det har också förekommit motaktioner mot rasism och mot främlingsfientlighet.
I Oskarshamn är vi några som bestämt oss för att arrangera en manifestation för tolerans och medmänsklighet i maj. Vi håller som bäst på att arbeta med att sy ihop de sista detaljerna. Artisterna, föreningar och organisationer som är intresserade av att delta är klara. Artisterna som står på scenen gör det på ideell bas och likadant gör de föreningar som kommer att vara där.
Vår ambition är att samla människor som är för tolerans och medmänsklighet vid ett tillfälle i Oskarshamn och på så sätt manifestera mot rasism, nazism och intolerans. Genom arrangemanget får Oskarshamnarna en möjlighet att samlas på ett positivt sätt kring denna fråga. Vi räknar med att programmet håller på 3 timmar och att utbudet ska bli så stort som möjligt. 
Ung Aktiv kommer att framföra sin musik, bosniska föreningens dansare medverkar, Hurley and the blue dots, Attraktiva Kören och Emelie Claesson-Roback kommer att framträda. Ansiktsmålning för de yngre barnen kommer Oskarshamns Teatersällskap att erbjuda.
OKG, Oskarshamns kommun, SSU, Unionen och Oskarshamns Kristna Råd sponsrar arrangemanget.
Vi räknar med att Röda Korset, Oskarshamns kommun/Integrationsenheten och den internationella kvinnoföreningen Olivia kommer att delta under dagen.
Flera spännande och engagerade oskarshamnare kommer att hålla korta apeller: Anders Österberg/OKG, Anette Eriksson/Unionen, Rodde Bernard/Ung Aktiv, Mikael Tsiparis/Oskarshamns Kommun, Magnus Gidlöf/OTK & Meg Sunesson.
Håkan Englund kommer att hålla ihop dagen tillsammans med Robert Küsel.
Kom med du också! För att alla människor är unika och kompetenta medmänniskor och  tillsammans skapar vi en bra värld att leva i och att lämna efter till våra barn. 

Eva-Lena Karlsson, en av initiativtagarna till Manifestation för Tolerans och Medmänsklighet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar