Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

tisdag 29 april 2014

Circle Resort - Vi är optimister, men in inte "blåögda"

Det är måndagsmorgon och vädret är fortfarande fantastiskt, vi har nu under några dagar läst om kritiska röster angående Circle Resort. Det vore ett grovt tjänstefel om vi inte prövade denna spännande ide.

Självklart finns risker, men det har också enormt stora möjligheter. B.l.a Christer Malm har skrivit en insändare om kommunens agerande kring projektet Circle Resort i Figeholm. Huvudfrågan i insändaren är om Oskarshamns kommun har någon analys och framförhållning. Svaret är att Oskarshamns kommun är väl medveten om de möjligheter och risker som finns i Circle Resort. 

Till dagens datum har kommunen inte gjort några ekonomiska åtaganden mer än att ta fram de nödvändiga detaljplanerna. Ett arbete som i förlängningen skall betalas av exploatören. För att genomföra planerna kommer det krävas resurser i form av både kapital och kunskap. Oskarshamns kommun har inte för avsikt att riskera vare sig kommunala pengar eller områdets naturresurser utan att på affärsmässig grund bedöma intressena runt Figeholm Konferens förmåga att realisera sina planer. 

Avslutningsvis är det viktigt att säga att en utveckling av Hägnad och området däromkring är viktig för kommunen, för Figeholm och för landsbygden om vi ska bo, leva och arbeta i vår kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar