Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

onsdag 2 april 2014

Byggebo


Nu har vi tagit beslutet efter samråd med revisorerna, att föreslå kommunstyrelse och fullmäktige att föra in Byggebo:nedskrivning av fastighetsbeståndet in i vår årsredovisningmed 340 miljoner. Detta är ett sista steg processen att göra bostadsbolaget sunt  fullt utVi har nu ett bostadsbolag som har goda förutsättningar att vara med och utveckla den spännande framtiden i Oskarshamns kommun. Nedskrivningen kommer att synas på vårt resultat med motsvarande belopp. Vi kommer att uppvisa ett resultat på -302 miljoner kr, trots att vi har ett positivt resultat på + 40 miljoner i verksamheternaEn ändrad lagstiftning är orsaken till denna åtgärd. 

Åtgärden är en ren bokföringsteknisk fråga, vilken innebär att det inte påverkar vår verksamhet på något sätt, inga särskilda åtgärder behöver sättas in. Vi blir varken rikare eller fattigare.
Att göra värderingar är mycket svårt, att sia om hur mycket bolaget är värt, vet man först vid försäljningstillfället, sådana försäljningar sker inte ”varje dag” utan är sällsynta.

Peter  Wretlund

1 kommentar:

  1. Vad menas med "spännande framtiden i Oskarshamns kommun"?

    SvaraRadera