Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

torsdag 24 april 2014

Det spelar roll vem som styr

Igår tog majoritetens landstingsgrupp beslut om våra gemensamma riktlinjer som ska ligga till grund för budget och plan 2015-2017.
Vi fortsätter vår resa mot Sveriges säkraste sjukvård, vår gemensamma berättelse ligger fast och vi förstärker, utvecklar och tar hela tiden nya steg mot våra högt ställda mål.
Vi har idag en av landets bästa tillgänglighet, men mycket behöver förbättras och senast 2018 ska sjukvården i Kalmar län vara helt köfri. Idag har alla som är äldre än 85 år fri sjukvård och det vill vi successivt sänka ytterligare. Alliansen i landstinget är emot denna reform som vi anser vara mycket viktig. Många äldre har stort behov av att söka vård, många av dem som är över 85 år är kvinnor, med låga pensioner. Söker man inte vård i tid är risken att tillståndet försämras och kräver mycket större vårdinsatser vilket ger ökade kostnader och mänskligt lidande. Det vill vi självklart undvika. Ett område där vi gör många betydande satsningar är inom medarbetarområdet. Mer om det kommer jag att berätta i nästa vecka.

Yvonne Hagberg

Personaldelegationens ordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar