Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

fredag 25 april 2014

Sagabiografen är ett kulturarv som vi Socialdemokrater förvaltar

Visst har vi en vacker biograf som Johan Erlandsson i Folkpartiet skriver, men vad hände sedan? Vi vet alla att det är valrörelse men det innebär inte för mig att Folkpartiet kan skriva vilka osanningar som helst.
I tekniska nämndens budget finns 16 miljoner kronor avsatta för renovering av Sagafastigheten, vilket den är i mycket stort behov av. Idag har vi toaletter med en kran för
varmt vatten och en kran för kallt – med stor möda går det att klara av att tvätta sig med lagom varmt vatten - VVS, all elektricitet behöver bytas och mycket mera.
Den galna rivning som Folkpartiet skriver om måste vara något som de själva har föreslagit för det finns inga andra partier som förslagit  någon rivningar – kanske ett nytt sätt för Folkpartiet att föra ut sina förslag.
Planerna på en renovering av Sagafastigheten och byggnad av biostaden har skett i god dialog med stadsarkivarien och stadsarkitekt för att värna det kulturhistoriska värdet på fastigheten.
Hur många salonger det blir finns inget beslut om ännu, men tydligen har Folkpartiet en spåkula och på så sätt kommit fram till två salonger???
För oss Socialdemokrater har förutsättningen för en biostad hela tiden varit att det skall finnas beviljade mervärdespengar  för att omvandlingen ska kunna ske på ett sätt som värnar vårt kulturarv Sagabiografen.
Jag tycker det är bra med insändare där alla får komma till tals men detta förlorara sitt värde om det missbrukas som Folkpartiet gör  genom att hitta på uppgifter utan relevans eller sanningshalt.

Yvonne Bergvall
Ordförande tekniska nämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar