Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

onsdag 2 april 2014

2 april

Vi går mot ljusare tider, klockan har vridits fram en timme och kvällarna har blivit lite längre, barnen har lite svårt att förstå att man ska gå och lägga sig så tidigt när det fortfarande är ljust ute.
Samma sak känner jag håller på att hända i Oskarshamns kommun det stora förändringsarbete som inleddes för ett år sedan börjar ta form och vi kan se en ljusning och att resultaten börjar komma.
Det var förra veckan på ett stormöte där alla arbetsplatsombud tillsammans med chefer och politiker diskuterade framtidsfrågor inom socialnämndens verksamhet.

En stor entusiasm präglade hela mötet och känslan var att vi tillsammans klarar denna utmaning. Många förändringar går att göra i vår verksamhet som leder till bättre kvalité för kommuninvånaren och till en lägre kostnad.

Nu börjar vi få verktygen på plats så att alla kan vara delaktiga i utvecklingen av ekonomin, men vi måste hitta lika bra verktyg för att ständigt utveckla vårt kvalitetsarbete. Det är ofta vi som politiker får till oss att ni tänker bara på pengar. Jag tycker inte att det riktigt stämmer utan att de stora diskussionerna handlar om kvalitetsarbetet och hur vi ständigt kan bli lite bättre varje dag för våra kommuninvånare.

Det börjar bli svårt att hitta boende i Oskarshamn, våra bostadsföretag har inte många lediga lägenheter vilket är ett tecken på att vi behöver jobba för att fler hus byggs i Oskarshamn. Vi har hittat en skatt i Vånevik där första steget är taget för att ett 20-tal nya tomter ska kunna bebyggas inom kort. Planerna för inre hamnen är i full gång, men vi har även tagit tag i frågan om boende för äldre i form av fler trygghetsboende och gruppboende.

Detta arbete vill vi göra tillsammans med pensionärerna, vi tittar på hur vi skulle kunna utveckla området vid Solbacka och gamla Kikeboskolan  till ett centrum för våra äldre och vilka möjligheter det finns att tillsammans med Byggebo skapa ytterligare ett Trygghetsboende  i centrala Oskarshamn.
Mycket possitivt händer och mycket mer är på gång,  Oskarshamn går mot ljusare tider !

//Andreas Erlandsson    



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar