Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

torsdag 6 mars 2014

Full fart framåt!

Jag har varit på budgetforum i dagarna två. Tillsammans med representanter från nämnder, styrelser, förvaltningar och bolag har vi fått en helhetsbild av var vi i kommunen befinner oss i utvecklingsfrågor och vart vi är på väg. Fokus för dagarna har varit "en befolkning i balans". Alla har beskrivit sina planer för hur de bidrar till att fler vill stanna, flytta hit eller besöka vår kommun. Stort fokus ligger på att möjliggöra byggandet av minst 500 nya bostäder. Nu gäller det att stimulera och föra dialog med intressenter som kan tänka sig bygga bostäder av alla slag för såväl unga, barnfamiljer och äldre. 

Bra vård, skola och omsorg är också en viktig förutsättning för att människor ska må bra och trivas i vår kommun. Det är härligt att höra vilken utveckling som pågår i de för oss så viktiga verksamheterna. Vi är duktiga på det förebyggande arbetet i vår kommun. Vilket bidrar till att man upplever Oskarshamn som en trygg plats att bo på. 

Vi fick tillfälle att diskutera vad vi kan göra mer tillsammans i länet för att nå en befolkning i balans. Svaret kan sammanfattas med samverkan, samverkan och samverkan. Vi har kommit igång en del, men här finns mycket kvar att göra. Budgetforum präglades av optimism och framtidstro. Det bådar gott inför framtiden.

Vid pennan Lis Lyrbo, ordförande i Bildningsnämnden och i Oskarshamns hamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar