Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

måndag 3 mars 2014

3 mars

Vi oroar oss för våra vänner i Ukraina. Under flera år har Socialdemokraterna och LO i Oskarshamn bedrivit olika demokratiprojekt där. Upplever att risken för en väpnad konflikt med Ryssland är oroväckande nära. Vi försöker hålla oss informerade om vad som händer. Tormod har direktkanaler och vi lyssnar på rapporteringen via media.

Jag är idag på väg mot huvudstaden för att träffa styrelsen i länsmuseernas samarbetsråd. Mycket som ska planeras inför vårt årsmöte i april. Då besöker vi årets kulturhuvudstad Luleå, ser jag verkligen fram emot. Vill du veta mer om samarbetsrådet gå in på vår hemsida, www.länsmuseernassamarbetsråd.se 


Imorgon tisdag har landstingsfullmäktige möte i Oskarshamn, det inleds kl 16.00 på Forum och fortsätter sedan under hela onsdagen. Många beslut ska fattas, medborgarförslag, motioner och redovisning av patientnämndens verksamhetsberättelse. Det kanske viktigaste beslutet, att utöka driftsbidraget till Kalmar läns museum för att finansiera den fortsatta flytten av Kalmar läns och Ölands kulturarv, museets föremålssamlingar. Orsaken till att flytten kostar mer än vad som beräknades från början har flera orsaker. Men den avgörande är att samlingarna pga att de under oerhört lång tid förvarats på ett olämpligt sätt kräver mycket större åtgärder än det var möjligt att förutse. När flytten är genomförd kommer hela samlingarna att finnas i funktionella utrymmen och vara digitaliserade och därmed tillgängliga för alla. 


Snart framme i Stockholm och här lyser snön vit på taken.
Yvonne Hagberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar