Möjligheternas Oskarshamn

Möjligheternas Oskarshamn

onsdag 12 mars 2014

En ny stadsdel växer fram

Tänk dig en varm sommardag om några år framåt i tiden. Solen skiner och det blåser en ljummen bris från havet. En ledig dag, då du kan göra vad du vill. Då packar du strandväskan, tar på solglasögonen och vandrar genom stan ner till inre hamnen. Här har precis saneringen av hamnen gjorts klar. Badplatsen i hjärtat av hamnen är nu en av Oskarshamns populäraste platser. Det är nära till allt. Nya restauranger och caféer är på gång men även några nya butiker på Brädholmen.
Framåt kvällen promenerar du över den nya bron till Badholmen som nu gör det möjligt att gå runt ön. Du fortsätter längs gränderna på Brädholmen. Det är mycket folk i rörelse och det är en go’ stämning.
Du är på väg till en av sommarens fester som är på norra kajen. Där har du stämt möte med dina kompisar som kommit med bussen. Det är smidigt och enkelt sedan det nya resecentrat samlades vid järnvägsstationen.
Vid norra kajen händer det också många spännande saker. Den gamla träindustrin på Bohmans har fått nytt liv sedan de lokala företagarna gick samman och köpte området.
Det växer fram en helt ny stadsdel i möjligheternas Oskarshamn.
Det här är en bild av hur inre hamnen kan komma att se ut. Du har säkert egna tankar och idéer som du gärna få dela med dig till oss socialdemokrater. Här kan du läsa om arkitekternas förslag.


Jag som skriver heter Mathias Karlsson och är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. En del av det uppdraget är att vara med om att ta fram förslag på hur inre hamnen ska se ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar